Harkitsetko pennun ostoa meiltä? Mikäli kyllä,lue tämä ensin :)
Pentu on aina uusi perheenjäsen ja sen myötä tulee vastuuta koko perheellesi. Mikäli et asu yksin , haluavatko myös muut perheenjäsenet talouteen koiran? Vastuu tästä koirasta voi jatkua jopa 16vuotta. Niiden vuosien aikana moni asia elämässäsi voi muuttua. Mutta kaikista muutoksista huolimatta , sinun tulee tarjota koiralle huolenpitoa, koti ja rakkautta ja etenkin turvallinen elinympäristö.

Tuntuuko että koiran hinta on kallis,onko siihen nyt varaa? Muista että koirasi tarvitsee laadukasta ruokaa, se täytyy käyttää rokotuksilla ja mahdollisissa terveystarkastuksissa ja koirasi voi joutua onnettomuuteen. Eläinlääkärikulu voi kohota jopa tuhansiin euroihin. Pennun hinta on siis pieni osa koiran tulevista kuluista.

Mikäli olet hankkimassa meiltä laumanvartijaa,muistathan että koira tarvitsee aidan ympärilleen.,sen rakentaminen voi tulla yllättävän kalliiksi.

Onko teillä tapana lomilla lähteä reissuun? Oletteko miettineet miten järjestätte koiran hoidon siksi ajaksi? Koira voi ottaa jatkuvan hoidossa olemisen todella raskaasti eikä stressi ole hyväksi koirallekaan.

Koira on vain hetken se söpö pieni karvapallo,missään vaiheessa koira ei ole lelu joka alkuhuuman jälkeen jätetään omiin oloihinsa ja syrjään, ja tilalle otetaan jopa uusi pentu. Pieni pentu voi tarvita enemmän lepoa kuin ihmislapsi,pystyttekö takaamaan että koira saa tarvitsemansa levon? Koirat ja lapset ovat ihana yhdistelmä ja ne antavat toisilleen jotain ihan uskomatonta. Lapsi voi auttaa koiran hoidossa mutta lapsen vastuulle ei voi koiraa antaa. Aikuiselta täytyy löytyä aikaa koiran perustarpeiden tyydyttämiseen ja kouluttamaan koirasta yhteiskuntakelpoinen.

Koira ei ole hetken mielijohteesta tehty ostos mutta jos olette miettineet tarkasti että haluatte perheeseenne koiran niin on tärkeää että löydätte juuri sen rodun,joka perheeseenne sopii. Löytyykö sen rodun edustaja meiltä,mahdollisesti?

Toivon pennun kyselijöiltä pitkiä yhteydenottoja,en mitään parin rivin viestejä. Mikäli mietit miten aloittaisit niin vastaamalla näihin kysymyyksin,pääset jo hyvin vauhtiin;

-Nimesi
-Puhelinnumerosi
- Osoitteesi
-Ikäsi (Jos perheessä lapsia niin mielellään myös heidän iät)
- Missä kuvittelet olevasi 5-10vuoden kuluttua?
- Millaista koiraa etsitte talouteenne?
- Minkälaisessa talossa asutte? (Kerrostalo,omakotitalo jne?)
- Onko talo vuokralla vai oma?
- Onko pihanne / alueenne aidattuna?
- Mikäli taloudessasi asuu muita,oletteko kaikki halukkaita uuden koiran hankkimiseen?
- Kuuluuko perheeseenne koiria? (Monta,minkä rotuisia ja minkälaisia?)
- Onko teillä muita eläimiä? (Mitä ja kuinka monta?)
-Onko sinulla kokemusta koiran kanssa elämisestä?
- Etsitkö urosta vai narttua?
-Etsitkö koiraa omaksi vai mahdollisesti sijoitukseen?